Tuesday, 29 December 2015

Jaaroverzicht 2015 | Marco Borsato |

Is de nieuwsbrief niet leesbaar? Klik dan hier voor de online versie.

Lieve fans...

Momenteel geniet ik samen met mijn gezin van een heerlijke warme vakantie in het buitenland. Terugkijkend op het afgelopen jaar, het jaar waarin ik mijn 25-jarig jubileum vierde, kan ik niet anders dan concluderen dat het een fantastisch jaar was. Een jaar met heel veel hoogtepunten en waar ik de liefde van het publiek en mijn gezin keer op keer voelde. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar het jaar 2016, waarin ik hopelijk ook weer mooie herinneringen mag gaan maken samen met jullie! Ik spreek voorzichtig de wens uit een nieuw album te maken... Maar voordat we vooruit kijken wil ik graag met jullie terugblikken op het afgelopen jaar waar ik samen met jullie heel veel mooie momenten in heb beleefd!

 

TVOH ontvangt een People's Choice Award

Al 5 jaar ben ik met enorm veel plezier coach in het televisieprogramma The Voice of Holland. Hoewel ik heb besloten mijn coachstoel na dit seizoen, in ieder geval tijdelijk, te verlaten is het wel een programma waar ik me bijzonder thuis in voel. Het door John de Mol bedachte programma is niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd een enorm succes. Het wordt inmiddels in meer dan 150(!) landen uitgezonden en wint wereldwijd vele televisieprijzen. In Nederland mochten we zelfs de Gouden Televizierring voor het programma in ontvangst nemen! Won The Voice eerder in Amerika al een Emmy Award, begin dit jaar mocht John de Mol daar voor de tweede keer een People’s Choice Award aan toevoegen die het programma in de categorie ‘Favorite Competition TV Show’ won. The Voice versloeg hiermee programma’s als America’s Got Talent, Dancing With The Stars, Hell’s Kitchen en MasterChef.
 

Michiel de Ruyter, Code M, De Kleine Prins en Growing Voices

Binnen mijn gezin is het duidelijk dat zowel het muzikale als het acteer-DNA van Leontine en mij ruim vertegenwoordigd is bij onze kinderen. Zowel Luca, Senna als Jada zijn dol op acteren en Luca en Jada zingen beiden ook nog eens graag. Alledrie hebben ze al verschillende rollen in films en televisieseries mogen spelen en als iets me duidelijk is, is het wel dat ze dit met heel veel plezier en passie doen. Jada speelde afgelopen jaar in de spectaculaire film ‘Michiel de Ruyter’ de rol van Neeltje de Ruyter, een dochter van deze toch wel zeer bijzondere zeeheld. Senna speelde na zijn rol in de film 'Heksen Bestaan Niet' een hoofdrol in de spannende film 'Code M' en Jada mocht een stem inspreken in de film 'De Kleine Prins'. Ook zong Jada in december nog bij het geweldige 'Growing Voices'. Voor ons als ouders is het heerlijk om te zien hoe onze kinderen genieten van alles dat op hun pad komt!
 

Ontmoeting met Lisanne

Regelmatig heb ik ontmoetingen met mensen die ernstig ziek zijn of mensen die niet lang meer te leven hebben en vaak word ik getroffen door hun veerkracht en hun optimistische instelling. Hoewel ik onmogelijk iedereen een hart onder de riem kan steken vind ik het bijzonder fijn wanneer ik iets voor deze mensen kan doen. In januari had ik een ontmoeting met Lisanne Spaander die aan een zeer zeldzame vorm van botkanker lijdt die vooral bij kinderen en pubers voorkomt. Lisanne raakte me, inspireerde me en liet me zien over wat een ongelooflijke kracht een meisje van 16 jaar kan beschikken. Zo vrolijk, zo optimistisch en dat terwijl ze zo ziek was. Lisanne schreef het liedje ‘Vechtersbaas’ over haar ziekte en dat kwam binnen. Ik zag een beeldschone, jonge sterke vrouw, een bijzondere ‘vechtersbaas'. Over Lisanne lees je verderop in deze nieuwsbrief meer! 
 

Gouden Plaat voor 'Magic'

Speciaal voor de finale van The Voice of Holland nam ik met O’G3NE de single ‘Magic’ op. Ik zeg bewust ‘nam ik’ want hoewel ik op deze single niet zing is het wel de eerste single die ik als producer opnam. Een te gekke ervaring waar ik in de toekomst zeker meer mee ga doen. De zusjes wisten heel goed waar het nummer over moest gaan, waarna Rick Vol, de vader van deze meiden, het lied schreef. Samen met Rick en mijn muziekproducer Ton Dijkman heb ik deze single met veel plezier geproduceerd. Tijdens de opnamen van ‘All You Need Is Love’, begin van dit jaar, werden Lisa, Shelley en Amy beloond met een Gouden Plaat voor dit nummer! Ook ik heb een exemplaar gekregen, voor mij mijn eerste als producer, te gek! De meiden van O’G3NE mochten natuurlijk ook niet ontbreken tijdens Symphonica in Rosso en wat was én ben ik trots op ze!
 

Edison nummer 14 voor 'Stem'

Tijdens mijn carrière heb ik al veel prijzen en awards in ontvangst mogen nemen en hoewel men misschien denkt dat zoiets went, is het voor mij nooit iets dat ik als gewoon of vanzelfsprekend zal beschouwen. In maart mocht ik samen met Gers Pardoel mijn 14e Edison in ontvangst nemen voor de clip die we bij het nummer ‘Stem’ hadden gemaakt. ‘Stem’ is een nummer dat vraagt om een net iets andere aanpak voor een videoclip. Die aanpak had Kakhiel, het internetfenomeen dat bekend staat als de man die grappige, droge, onverwachte, botte, sarcastische of zeer letterlijke dialogen toevoegt aan met name stockfoto's. Op Twitter en Facebook is hij immens populair! Met diezelfde insteek maakte hij een clip voor ‘Stem’, heel puur, heel confronterend en heel grappig. Een clip die je na laat denken en een clip die je laat lachen. Dat maakt de clip heel speciaal!
 

Aankondiging SIR

Op 23 maart mocht dan eindelijk het grote nieuws via een persbericht de deur uit; dit jaar zou ik Symphonica in Rosso weer gaan doen en wat is het moeilijk je mond te moeten houden als je zelf ergens zo razend enthousiast over bent. Niet alleen over het concept, waar ik mede-bedenker van ben, maar vooral over het feit dat ik het dit jaar weer zou gaan doen. Wat er na die bekendmaking losbarstte was ongekend! Waar ik hoopte twee, misschien zelfs wel drie shows te kunnen gaan doen bleef de vraag naar kaarten onverminderd groot en staat de uiteindelijke teller zelfs op twaalf shows. Wat is het een fantastisch gevoel te merken dat men in Nederland nog steeds zo enthousiast is over dit concept en mijn muziek! De eerste serie zit erop en was overweldigend. In februari 2016 mag ik gelukkig door met de tweede serie van zes! HEERLIJK!
 

Zilveren Jubileum uitzending RTL Late Night

Op vrijdag 27 maart was ik te gast in Humberto Tan zijn programma RTL Late Night en dat werd niet zomaar een uitzending voor mij. Deze uitzending stond geheel in het teken van mijn zilveren jubileum als artiest dat ik op 7 april 2015 zou vieren. 25 jaar in dit vak, op dit niveau, ik realiseer me zo goed hoe bijzonder dat is en ik ben er zo intens dankbaar voor dat ik mag blijven doen wat ik zo graag en met zoveel liefde doe! En dan deze uitzending waar vrienden en collega’s aan het woord kwamen, waar Trijntje prachtig voor me zong en waarin beelden werden getoond van de documentaire die later uitgezonden zou worden. Ik bewonder Humberto om zijn manier van presenteren en kijk zelf ook graag naar RTL Late Night. Zo bijzonder wanneer dan een hele uitzending in het teken staat van mijn 25-jarig jubileum!
 

Zilveren Postzegel

Aan het einde van de uitzending van RTL Late Night werd ik door Humberto verrast met iets heel speciaals. Namens Post NL kreeg ik namelijk mijn eigen zilveren postzegel aangeboden! Het was de eerste van een kleine serie van maar 2.500 stuks die door Post NL zijn gemaakt ter gelegenheid van mijn 25-jarig jubileum. Zo’n zilveren postzegel wordt maar heel zelden uitgegeven en dat Post NL mij dan ook verraste met een eigen zilveren postzegel voelt wel heel speciaal. Ik ben nog steeds bijzonder trots en vereerd dat ik deze postzegel in ontvangst mocht nemen en ik heb er ook zeker een mooi plaatsje voor gezocht. Er is nog een beperkt aantal zilveren postzegels beschikbaar en deze kun je hier bestellen. Voor 25 euro (exclusief € 2,95 verzendkosten) kun je hem nog in je bezit krijgen.
 

Documentaire 'Marco Borsato 25 Jaar: Meer Dan Ik Alleen'

Vanaf zondag 29 maart werd in 6 delen de documentaire ‘Marco Borsato 25 jaar: Meer Dan Ik Alleen’ uitgezonden. Al ruim 8 jaar word ik gevolgd door documentairemaakster Nathalie Toisuta die in die jaren alle facetten van mijn carrière en leven in bijzondere beelden vast heeft weten te leggen. RTL4 gaf aan deze documentaire uit te willen gaan zenden en het jaar dat ik mijn 25-jarig jubileum vier is natuurlijk een prachtig moment. RTL-baas Erland Galjaard was zo enthousiast over het eerste materiaal dat de oorspronkelijke vier afleveringen uiteindelijk zes afleveringen zijn geworden. Ook voor mij is het speciaal al deze beelden terug te zien. Ik ben bijzonder trots op deze documentaire en heb hem dan ook toe laten voegen aan de limited edition van het album ‘Evenwicht’ dat inmiddels in de platenzaken ligt.
 

Zilveren Jubileum

Op 7 april 2015 was het exact 25 jaar geleden dat ik de Soundmixshow won, een overwinnig die mijn leven voorgoed zou veranderen. Toen ik ooit begon met zingen en meedeed aan de Soundmixshow was een carrière als deze iets dat ik voor onmogelijk had gehouden, laat staan op dit niveau. Ik had nooit durven hopen dat ik zo’n trouw publiek zou krijgen, zoals ik al die jaren achter me, of beter gezegd naast me, heb staan. Ik ben verrast met heel veel felicitaties en er werden de hele dag bloemen en cadeautjes bezorgd. Van mijn platenmaatschappij Universal kreeg ik een prachtige award waar al mijn uitgebrachte singles, cd`s en dvd`s op staan. Een prachtig en indrukwekkend overzicht waar ik wel even stil van werd. Graag wil ik iedereen nogmaals bedanken voor alle felicitaties, cadeaus en dit geweldige jaar! 
 

Lucas wint The Voice Kids

Op 11 april vond de finale van alweer het vierde seizoen van The Voice Kids plaats. Wat een bijzonder spannende finale was het! Elke coach betrad met 2 kandidaten het podium. Nick & Simon hadden Lucas en Robine nog in de race, Angela stond er met Joy en Numidia en ik met Robin en Redouan. Hoewel ik wist dat ik al redelijk snel een kandidaat zou verliezen deed het toch een beetje zeer toen Redouan het podium moest verlaten. Ook Numidia en Robine gingen helaas niet door en moesten het podium verlaten. Dat betekende dat Lucas, Joy en Robin nog in de race waren voor de titel! Na zenuwslopende minuten werd uiteindelijk Lucas uit team Nick en Simon uitgeroepen tot winnaar van The Voice Kids 2015! Maar wat ontzettend goed hebben al mijn kandidaten het ook dit seizoen weer gedaan. Een uitgebreid verslag van deze finale lees je hier
 

Jubileum editie Fanclubdag

In april was er weer een Fanclubdag en dit jaar was het de jubileumeditie. De avond ervoor hadden we weer de beroemde Borsato Bingo waar geweldige prijzen te winnen waren, zoals een ritje mogen maken samen met mij in een Porsche! Op de Fanclubdag zelf heb ik weer heel veel wensen van fans in vervulling mogen laten gaan, waaronder het zingen van een duet met mij. Ali B onderwierp mij aan een pittig interview waarbij hij mij zelfs nog liet dansen. Ook dit jaar was er weer een kinderhoek, kon je ook weer lootjes kopen, enveloppen trekken en er was een heus Borsato museum met bijzondere items. Kortom er was heel veel te doen op deze dag en ik kijk hier dan ook met een warm gevoel op terug. In het najaar van 2016 zal er weer een Fanclubdag plaatsvinden, ik hoop jullie dan ook allemaal te zien! Mijn verslag met foto's en filmpjes vind je op mijn website.
 

Villa Roma

Op 18 april, terwijl de meesten van jullie onderweg waren naar de Borsato Bingo, werd Villa Roma uitgezonden. Voor deze aflevering was ik afgereisd naar Rome voor een verblijf van enkele dagen in Villa Roma bij presentator Wilfred Kemp. Ik heb daar openhartig over mijn werk als artiest, maar ook over mijn privéleven verteld. Zo weten jullie inmiddels dat een dubbellikker mijn favoriete ijsje is, haha. Ook heb ik verteld over mijn vader, mijn jeugd, mijn carrière en mijn gezin. We hebben heerlijke wijn geproefd tijdens de wijnproeverij en samen een verrukkelijke risotto gekookt. Ik heb enorm genoten in mijn Italië en het is dan ook een prachtige aflevering geworden. 
Heb je het nog niet gezien of wil je er gewoon nog een keertje van genieten? Je kunt het hier terug zien. 
 

Nieuw wassenbeeld!

In april vond in Madame Tussauds de onthulling plaats van mijn nieuwe wassenbeeld en het is gewoon bizar hoeveel deze Marco op mij lijkt. Ik hoopte dat mijn wassenbeeld tot in detail klopte en dat is bijzonder goed gelukt! De pers was massaal toegestroomd om mij en mijn wassenbeeld te kunnen vereeuwigen en de reacties waren zo cool om te horen! Daarnaast waren er een aantal fans uitgenodigd en ook zij waren heel positief! Ik vind het zo bijzonder dat er van mij een nieuw beeld is gemaakt en ik opnieuw in Madame Tussauds mag staan. Zo vaak komt het niet voor dat iemand een nieuw beeld krijgt en dat maakt het extra speciaal! Op mijn website kan je alles teruglezen en hier kun je een filmpje terugkijken over deze bijzondere onthulling. Ik ben zo trots! Hebben jullie het beeld inmidddels al bewonderd? 
 

Let Me Know

Regelmatig word ik benaderd om mee te werken aan acties voor goede doelen of om steun te bieden aan een speciaal project. Toen ik in mei een verzoek onder ogen kreeg mijn naam te verbinden aan ‘Let Me Know’, een project met een hele bijzondere insteek, twijfelde ik niet om hier mijn medewerking aan te verlenen. 'Let Me Know’ maakt bijzondere polsbandjes met daarop diezelfde tekst. Wanneer je zo’n polsbandje draagt laat je weten open te staan voor een goed gesprek en daarmee geef je kinderen, maar ook volwassenen, die gepest worden een signaal dat je hen wilt helpen en dat ze hun verhaal bij je kwijt kunnen. Wil je dit project een hart onder de riem steken, bestel dan ook zo’n armbandje. Meer informatie hierover vind je via mijn website.
 

Varen en een High Tea met fans

Elk jaar zijn er tijdens de Fanclubdag en met prijsvragen op mijn website vaak bijzondere prijzen te winnen, waaronder een boottocht. Op 26 mei vond voor een aantal bofkonten deze prachtige vaartocht door de Amsterdamse grachten plaats. Ik heb met iedereen een praatje kunnen maken en ben met iedereen op de foto geweest. Het was een heerlijke middag, die veel te snel voorbij ging. Een andere geliefde prijs die er is te winnen, is de high tea. Niet alleen voor deze winnaars is het leuk om eens wat meer tijd met mij door te kunnen brengen, maar ook voor mij is het leuk de mens achter de fan eens wat beter te leren kennen. In dezelfde week als het varen vond deze high tea plaats en wat heb niet alleen ik, maar de prijswinnaars ook, genoten van deze bijzondere middag met een kopje thee en een tafel vol heerlijkheden. Ik kijk er met veel plezier op terug.
 

Friends for War Child

Als ambassadeur van War Child ben ik regelmatig in conflictgebieden te vinden. Mijn kinderen weten heel goed hoe ze het getroffen hebben om in een land te wonen waar geen oorlog is. Mijn dochter Jada wilde, na het horen van al mijn verhalen, ook wat doen voor War Child en na veel beraad werd dan ook besloten dat ze met me mee zou gaan naar Libanon. Daar hebben we een heel openhartig gesprek gevoerd met Rasha die samen met haar familie in een vluchtelingenkamp woont in Noord-Libanon. Doordat Jada mee was en zij ook vragen stelde aan Rasha werd dit wel een heel bijzonder indrukwekkend bezoek, meer hierover vind je hier. Op 10 juni was er een speciale live uitzending van War Child waar ons bezoek, maar ook dat van andere bekende Nederlanders, uitvoerig te zien was. Dat deze avond, die ik mede presenteerde, een groot succes was kun je via deze link nog eens nalezen! 
 

Te gast bij Casa Caminita

Giovanni Caminita is, behalve bassist in mijn bandje, ook een uitstekend kok. Hij heeft zijn eigen restaurant 'Trattoria Casa Caminita' dat hij samen met zijn vrouw Linda runt en ik ben daar geregeld te vinden om een hapje te eten. Bij de televisiezender 24Kitchen heeft hij een eigen programma en daar maakt hij de heerlijkste gerechten. Voor het nieuwe 24Kitchen programma ‘Casa Caminita’ ontvangt Giovanni bekende muzikale vrienden in zijn eigen restaurant. In juni mocht ik te gast zijn in zijn programma en hebben we samen een heerlijk Italiaans gerecht bereid en leuke en bijzondere herinneringen opgehaald. Groot was mijn verrassing toen Sjors van der Panne ook nog aan tafel schoof en een prachtig nummer voor ons zong. Lekker eten en prachtige muziek, een betere combinatie is er bijna niet! Op mijn website kan je mijn verslagje lezen en de foto's bekijken van deze bijzondere middag.
 
 

Special Award 'Samen Voor Altijd'

In juli was er bij het Kruidvat een unieke actie waarbij mijn cd 'Samen Voor Altijd' te verkrijgen was. Op deze cd staan 16 van mijn grootste hits en deze biedt een schitterende terugblik op mijn muzikale carrière van 25 jaar. Jullie konden deze exclusieve en unieke compilatie gratis in handen krijgen door tijdens de campagneperiode naar een Kruidvat-filiaal te gaan en twee producten van Procter & Gamble te kopen. En dat deden jullie! Want vlak voordat ik met mijn gezin op vakantie ging en toen de actie dus eigenlijk nog maar net was gestart kreeg ik een hele leuke verrassing. In die korte tijd dat de actie toen liep waren er al meer dan 350.000 cd`s over de toonbank gegaan. Daarvoor kreeg ik de Special Award uitgereikt. In deze moderne tijd waarin veel gedownload en gestreamd wordt extra leuk om te merken dat mensen nog graag een cd van mij fysiek in handen willen hebben.
 

Borsato Weblog gaat mobiel

Als artiest blijf ik graag in contact met mijn fans en daarom hebben we een aantal jaren geleden al Borsatoweblog geïntroduceerd. Omdat tegenwoordig bijna alles via de smartphone en de tablet gaat wilde ik graag dat Borsatoweblog ook mobiel toegankelijk werd. Het uploaden van een fotootje, een korte tekst of even reageren op andere logjes, via Borsato mobiel gaat dit nu allemaal heel gemakkelijk! Ik hoopte hiermee de drempel om weer te gaan loggen wat te verlagen en dat is gelukt! De fans zijn erg enthousiast over het mobiel loggen en er zijn al heel wat logjes bijgekomen! Inmiddels heb ik zelf ook een eigen weblogje en in de afgelopen periode al een aantal logjes geschreven om jullie bij te praten over al mijn bezigheden. Zo leuk om al die enthousiaste reacties van jullie hierop te zien. Ben je nieuwsgierig geworden en zou je ook graag een weblogje willen starten, klik dan hier
 

Verzamelbox 25 jaar MB Studio Albums

Ter ere van mijn 25-jarig jubileum is er een prachtige CD-box uitgekomen. In deze box vind je alle studio-albums die ik in die 25 jaar heb uitgebracht en dit zijn er maar liefst twaalf!
Zo zitten de albums uit mijn Italiaanse periode er in en natuurlijk ook mijn allereerste Nederlandstalige album met de titel 'Marco'. Bijzonder is dat ook het album 'Zien' in de box terug te vinden is. Dit album was destijds mijn eerste album dat ik alleen op DVD heb uitgebracht en is nu dus speciaal als CD toegevoegd aan deze box. De box is een prachtig collectorsitem geworden en mochten er nog albums ontbreken in je cd-collectie dan is dit natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid om je verzameling compleet te maken. Heb je deze box nog niet in je bezit en wil je deze toch nog graag bestellen, klik dan hier.
 

De Lokerse Feesten en Suikerrock

Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus stond ik op twee bijzondere openluchtfestivals in België. Op zaterdag stond ik op de Lokerse Feesten in Lokeren en op zondag was ik te vinden op Suikerrock in het Belgische Tienen. Ik had er ongelofelijk veel zin in, mede omdat op beide festivals ook mijn vrienden van Clouseau zouden spelen. Daarnaast waren er ook nog eens een aantal trouwe fans afgereisd naar de festivals wat het alleen nog maar leuker maakt om op te treden! In Lokeren was ik al eerder geweest en daar keek ik met zoveel plezier op terug dat ik er zeker van was dat het een topdag zou worden. Die topdag werd op de zondag nog eens herhaald tijdens Suikerrock. Dit was mijn eerste Suikerrock maar die smaakte zo zoet en dus zeker ook naar meer! Ik kom graag nog eens terug naar deze mooie festivals! Een uitgebreid verslag en foto`s vind je hier.
 

BBQ Team Borsato

Inmiddels zitten we alweer midden in de liveshows van dit seizoen TVOH en is de finale al in zicht, maar om de kandidaten van dit seizoen wat beter te leren kennen en om weer even bij te praten met de kandidaten van eerdere seizoenen, vond op 29 augustus voor het derde jaar achter elkaar de Borsato BBQ plaats in mijn achtertuin. Dit jaar besloot ik het anders aan te pakken en er nu één groot evenement van te maken door zowel de kandidaten van The Voice Kids als van The Voice of Holland op dezelfde dag uit te nodigen. Het was een ontzettend leuke middag en ik denk dat ik niet de enige ben die hier met een heel warm gevoel op terugkijkt. Muziek verbindt, voor iedereen op zijn of haar eigen manier. Wat ben ik ontzettend trots op mijn kandidaten. Het verslag met foto`s vind je hier. Ook is er een leuk filmpje gemaakt. Volgend jaar doen we dit zeker weer, want eens Team Borsato… :-)
 

'Wendy' Magazine

Op 10 september kwam de vierde editie van de 'Wendy' uit en wat heb ik een mooie plek met uitzonderlijk veel pagina’s in dit glossy magazine gekregen! Ik ken Wendy al zo’n twintig jaar, maar sinds Villa Felderhof is er een bijzondere vriendschap ontstaan. Toen Wendy mij benaderde voor deze editie wist ik dan ook vrijwel meteen dat ik niet zomaar een interview wilde, maar iets bijzonders. Zo ontstond het idee dat ik haar zou fotograferen en deze shoot vond afgelopen zomer plaats op Ibiza. Het is een prachtige, relaxte photoshoot geworden en wat ben ik apetrots op elke foto en elk stukje tekst waar ik verantwoordelijk voor ben. Wie mij op social media volgt heeft die foto’s vast veelvuldig voorbij zien komen. Deze 'Wendy' is wederom een prachtig collectorsitem geworden waar ik heel zuinig op ben. Hebben jullie hem inmiddels ook? Het hele verhaal rond deze photoshoot lees je hier.
 
 

Spotify

Dat de muziekindustrie de afgelopen jaren erg veranderd is zal niemand ontgaan zijn. Vroeger zat ik op vrijdagmiddag de Top 40 te beluisteren met mijn vingers aan de record- en playknoppen om mijn favoriete nummers te kunnen opnemen zodat ik dat cassettebandje in mijn walkman kon doen en onderweg naar school mijn favoriete muziek kon beluisteren. Tegenwoordig downloaden we onze favoriete nummers gewoon even en zetten we ze op onze telefoon. Nu is Spotify de meest populaire streamingdienst wereldwijd en deze dienst heeft tal van mogelijkheden. Zo kun je je eigen afspeellijsten samenstellen, maar ook heb je de mogelijkheid om jouw favoriete muziek offline te beluisteren. Daarnaast kun je mij ook volgen op Spotify en zo mis je dan ook helemaal niets. Op mijn website staat een hele duidelijke uitleg over Spotify en ik hoop jou inmiddels ook tot mijn volgers te kunnen rekenen!
 

Opening 'Legends'

Op 24 september heb ik de expositie 'Legends' geopend in het Hard Rock Café in Amsterdam. Kunstenaar Toshy heeft verschillende foto's van fotograaf William Rutten bewerkt met urban art en gerelateerde teksten. Het resultaat is verbluffend, uniek en heel bijzonder! Via deze link kun je de opening terug kijken en ook RTL Boulevard zond een leuk item uit. Het Hard Rock Café staat bekend om haar imposante collectie muziekmemorabilia dus ik ben enorm vereerd dat ik tevens, als eerste en enige Nederlander, gevraagd ben ook een item beschikbaar te stellen. Mijn overhemd met het Symphonica in Rosso logo uit 2006 heeft nu een mooi plekje in het Hard Rock Café gekregen! Voor wie deze verschillende foto's wilde bewonderen was de expositie tot en met 8 oktober te zien in het Hard Rock Café te Amsterdam!
 

Mooi!

Na maanden van bedenken, schrijven, schaven en inzingen mocht ik op 16 oktober eindelijk het eerste liedje van het album ‘Evenwicht’ laten horen. ‘Mooi’ werd naar de radio gebracht en dat is altijd een superspannend moment. Je kunt zelf nog zo achter een liedje staan en het zelf fantastisch vinden, het blijft altijd maar afwachten hoe het publiek erop reageert. Na 25 jaar Marco Borsato kan ik zeggen dat het nog nooit zo om de muziek heeft gedraaid als nu. Het begint allemaal met muziek, met het delen ervan. Het liedje ‘Mooi’ was af, ik was en ben er trots op en daarom wilde ik hem persoonlijk naar jullie toe brengen. Bij Edwin Evers van Radio 538 klonk ‘Mooi’ voor het eerst door de speakers. Alle reacties van het publiek, op zowel ‘Mooi’ als op de clip maakte ‘Mooi’ nog veel mooier!
 

The Voice of Holland

We zitten nog vol in het zesde seizoen van The Voice of Holland, voor mij mijn vijfde en, in ieder geval voorlopig, laatste seizoen. Na de Blind Auditions had ik weer een geweldig nieuw Team Borsato gevormd van 10 kandidaten dat na mijn steal bij The Battles uiteindelijk groeide naar 11 kandidaten. De liveshows ging ik in met Jared, Melissa en Maan en hoewel dit voor hen nieuw en verschrikkelijk spannend is houden ze zich fantastisch staande! Zowel liveshow 1liveshow 2, als liveshow 3 kwamen ze alledrie door en daaruit blijkt dat ik er echt met een sterk team sta! In november maakte ik bekend dat ik, in ieder geval voorlopig, zal stoppen als coach in The Voice of Holland. Het was geen gemakkelijk besluit, omdat ik me erg in mijn rode stoel thuis voel, maar er is zoveel dat ik nog wil doen in 2016 dat ik deze keuze heb moeten maken. The Voice Kids zal ik wel blijven doen!
 

Symphonica in Rosso 2015...

De eerste reeks concerten Symphonica in Rosso vonden plaats eind oktober en begin november en wat was het ongelofelijk indrukwekkend, het heeft al mijn toch wel hoog gespannen verwachtingen overtroffen! Ik heb zulke dierbare herinneringen aan de allereerste editie van Symphonica in Rosso in 2006, dat toen me gevraagd werd wat ik in mijn jubileumjaar nog een keer zou willen doen, ik niet lang na hoefde te denken. Na de eerste reeks van zes kijk ik ook nu nog met een rood gloeiend hart terug en kan bijna niet wachten tot de volgende reeks van zes van start gaat. Ik zie zoveel meer nu van wat er zich in de zaal afspeelt, ik voel zoveel meer maar heb ook steeds het gevoel zo enorm veel van mijn publiek terug te krijgen! Dat koester ik! De komende zes shows zijn echt de allerlaatste in deze reeks en daar ga ik vol van genieten maar... uiteraard wel samen met jullie!
 

De musical 'SKY'

Al een tijd werk ik samen met musicalproducent en filmmaker Robin de Levita en John Ewbank aan de musical ‘SKY’. Het wordt een heel bijzondere musical omdat in ‘SKY’ volop gebruikt gemaakt zal gaan worden van 3D-technologie en dat is weer iets heel unieks in musicalland. De 24 dansers bewegen tussen de 3D-projecties. Wist je dat we zo bijvoorbeeld een kast opeens kunnen laten wegsmelten of de kamer 180 graden kunnen laten kantelen? De technieken zijn vergevorderd en zijn zo ontwikkeld dat het zelfs mogelijk is om tientallen in 3D geprojecteerde mensen over het podium te laten wandelen! In de musical zijn een aantal nummers te horen die ik heb uitgebracht, denk daarbij aan 'Mooi', 'Afscheid Nemen Bestaat Niet', 'Vlinder', 'Was Mij' en 'Ik Kan Het Niet Alleen'. ‘SKY’ zal op 3 april in Theater Amsterdam in première gaan!
 

'Evenwicht'

Op 20 november jl. was het eindelijk zover en kwam mijn album ‘Evenwicht’ uit. We hebben fijn de tijd voor het album genomen en ik ben er zo trots op! Op de release datum was het album al dubbel platina en ik hoor nog steeds zoveel enthousiaste reacties. Heerlijk! Bol.com opende zelfs mijn eigen winkeltje op hun site waar al mijn cd’s en dvd’s in één overzicht terug te vinden zijn en dat maakt mij de eerste artiest met een eigen brandpage bij bol.com. Stoer toch? Omdat ik weet dat fans het leuk vinden hun album door mij gesigneerd te krijgen en daarbij ook nog even een fotootje te kunnen scoren waren er in het land een aantal signeersessies georganiseerd. Het was zo enorm druk dat de rijen echt superlang waren maar gelukkig is iedereen aan de beurt gekomen! Op 12 februari 2016 komt er nog iets speciaals want dan zal ‘Evenwicht’ ook op LP verschijnen en deze kun je vast vooruitbestellen!
 

Spotify Record

Op dezelfde dag als dat mijn nieuwe album ‘Evenwicht’ werd uitgebracht bleek ik maar liefst 530.000 streams binnen te halen op Spotify. Dat zijn er meer dan een Nederlandse artiest ooit op één dag heeft behaald in de geschiedenis van het digitale tijdperk. Dat is toch waanzinnig gaaf?! Ook de clip ‘Mooi’ heeft sinds de release bijna twee miljoen views gehad en is daardoor mijn meest succesvolle cliplancering op dit moment. Dat ik hier ongelofelijk trots op ben, mag duidelijk zijn! 
Ik voel me dan ook vereerd dat jullie mijn nieuwe album zo massaal gestreamd hebben en ben jullie daar ontzettend dankbaar voor. Heb je nog geen Spotify account, maar wil je mij daar ook graag volgen dan is hier het linkje waar je je kunt aanmelden en mijn liedjes overal kunt beluisteren. Meer lezen over dit record kan je via deze link.
 

Lisanne Spaander, photoshoot en gast SIR 2016

In januari van dit jaar beloofde ik Lisanne een photoshoot, maar omdat ze eerst alle behandelingen achter de rug wilde hebben stelden we het nog even uit. Inmiddels is Lisanne gelukkig tumorvrij en kan ze weer rustig aansterken na deze zware periode. Op 9 december vond de beloofde photoshoot plaats met een wel heel speciale reden. Lisanne wilde namelijk graag dat ik de foto voor de cover van haar album, dat ze mag gaan opnemen, wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat heel graag doen, maar wel onder de voorwaarde dat zij tijdens het laatste Symphonica in Rosso concert op 3 maart 2016 ‘Vechtersbaas’ zal komen zingen! Dat wilde ze gelukkig erg graag! Lisanne is een heel bijzonder meisje en het was dan ook een heel indrukwekkende photoshoot. Nieuwsgierig geworden? Je kunt er alles over lezen en bekijken op mijn website.
 

Helden van de Top 2000

‘Helden van de Top 2000’ is een nieuw concert waar Nederlandse artiesten de allerbeste liedjes van hun eigen muzikale helden van de Top 2000 spelen. Want iedere muzikant is beïnvloed en geïnspireerd door andere artiesten en muziek. Naast Di-Rect, Roel van Velzen, Claudia de Breij, Jett Rebel en Nick en Simon mocht ook ik een nummer van mijn held en inspirator Frank Boeijen ten gehore brengen. Ontzettend bijzonder vond ik het dat ik ook samen met hem een nummer heb mogen zingen en dat hij ‘mijn’ 'Margherita' zong. Dat was wel even een kippenvelmomentje voor mij! Ik ben dan ook heel trots te mogen zeggen dat Frank mijn gast zal zijn tijdens de tweede reeks Symphonica in Rosso concerten. Daarover lees je hier meer.

Met oud en nieuw, op 31-12 om 23.45 uur zendt NPO3 'Helden van de Top 2000' uit. Kijk jij ook?
 

In 2016...

... hoop ik jullie natuurlijk weer veelvuldig te zien! Ik heb al mooie plannen voor het nieuwe jaar: ik zou graag weer een album uit willen brengen, ik ga diverse festivals doen, The Voice Kids kunnen op mij rekenen en ook staat War Child weer in de agenda. Ik kijk altijd heel graag naar wat er wel is, in plaats van teveel stil te staan bij wat er anders kan of ontbreekt. Ik merk dat het me een gelukkiger man maakt, het gaat gepaard met dankbaarheid en waardering.
En als ik zie dat ik na vijfentwintig jaar in het vak maar liefst twaalf keer de Ziggo Dome mag doen... Dat alle dagen uitverkocht zijn en mijn publiek massaal richting de hoofdstad reist om Symphonica in Rosso te bezoeken, dan krijgt 2015 muzikaal gezien gewoon een dikke tien! Dank jullie wel voor dit prachtige jaar, wat ik samen met jullie heb mogen beleven.

Laten we ons samen hard maken voor een muzikaal, gepassioneerd, tolerant en liefdevol 2016!


Liefs,

Marco
 
 
 
 

  
 
Nieuwsbrief Marco Borsato 29 October 2020
Klik hier als je de nieuwsbrief van Marco Borsato niet meer wilt ontvangen.